Diyarbakır’da Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi, SMA hastalarına tedavi veren bir merkez olarak hizmet vermeye devam ediyor.
SMA tanısı alan çocuk hastalar, Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Nörolojisi Bölümü’nde takip ve tedavilerine devam edebiliyorlar.
Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Nöroloji Uzmanı Dr. Olgay Bildik yaptığı açıklamada şunları söyledi. “Spinal Müsküler Atrofi (SMA) hastalığı, doğuştan gelen bir sinir-kas hastalığıdır. Bu hastalarda SMN geni, protein üretemez. Buna bağlı olarak da vücuttaki motor sinir hücreleri hasarlanır ve istemli kaslar, zaman içinde görevini yerine getiremez duruma gelir. SMA’nın çeşitli tipleri tanımlanmıştır ve bunlar ciddiyet açısından farklılık gösterir. Hastalığın bulguları doğum öncesi ile yetişkinlik arasındaki bir dönemde görülebilir”dedi.
Bildik, “SMA tamamen tedavi edilmesi mümkün olmayan bir hastalıktır, ancak çalışmaları son hızla devam etmektedir. Günümüzde geliştirilen bazı tedavi yöntemleri ile hastalığın ilerlemesini durdurmak mümkün olabiliyor. SMA gittikçe şiddetlenen karakterde bir rahatsızlıktır. Tedavi ile bu şiddetlenmenin durdurulması ve hastanın oturma, yürüme kazanımlarını korumasını sağlıyoruz. Tedaviye erken başlanması durumunda sonuçlar daha yüz güldürücü oluyor” diye konuştu.
“Hastanemize İlimizden ve il dışından başvuran SMA’lı hastaların, takip ve tedavilerini yapıyoruz”diyen Bildik, “Ülkemizde 2017 yılından beri SGK tarafından geri ödeme kapsamına alınmış olan Spinraza (Nusinersen) ilacını, hastanemize başvuran hastaların tedavisinde kullanmaktayız. Spinraza (Nusinersen), vücudun daha fazla SMN proteini üretmesini sağlayan bir ilaçtır.” şeklinde konuştu.
DİYARBAKIR
3 saat önceGÜNCEL
4 saat önceEKONOMİ
4 saat önceDÜNYA
4 saat önceDİYARBAKIR
5 saat önceBÖLGE
5 saat önceDİYARBAKIR
5 saat önce